Gemeenschappelijke delen

Onderhoud

Betaalt u voor het onderhoud van de "gemeenschappelijke delen" van uw appartement? Dit is de gemeenschappelijke gang en traphal. Dan zorgt de ZHM voor een poetsvrouw. U betaalt daar elke maand een voorschot voor. Na ongeveer een jaar vergelijkt de ZHM de werkelijke kosten met de voorschotten. Nadien krijgen alle huurders van het appartementsgebouw een afrekening.

Betaalt u niets voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen? Dan moet u met uw medebewoners een beurtrol afspreken voor het poetsen.

Schade

Schade aan de gemeenschappelijke delen wordt betaald door alle huurders, indien de verantwoordelijke is gekend zullen de kosten van de schade op hen verhaald worden. Meld schade in de gemeenschappelijke delen tijdig aan de ZHM. Op het einde van het jaar maakt de ZHM een afrekening van de kosten van de gemeenschappelijke delen.

Lift

De liften worden periodiek, in opdracht van de ZHM en conform de regelgeving, gekeurd.

Opgelet!

Gebruik de lift niet om te verhuizen.  Schade in de lift is immers ten laste van de huurder

Centraal afzuigsysteem

Is er een probleem met de centrale afzuigsystemen in het appartement? Probeer nooit zelf de herstelling te doen, maar neem contact op met de ZHM, De herstelling is ten laste van de ZHM. De huurder mag nooit de afzuiginstallatie volledig uitzetten. En de huurder mag nooit de afzuigmonden dichtdraaien of afplakken, waardoor ze niet meer gebruikt kunnen worden.

Koepels

Opgelet!

Open nooit de veiligheidskoepels in de gemeenschappelijke delen.

Fietsenberghok

Schade veroorzaakt in de (fietsen) berghok is ten laste van de huurder, tenzij veroorzaakt door normale slijtage.

Copyright 2018 by ZHM/GS